הצבת מטרות או המצאה מחדש – למה להרוויח מיליון שקלים?

זוכרים את המאמר הקודם שלנו, על הקמת עסק? אז החלטנו לפרט קצת יותר את סעיף הצבת המטרות.

כשאנחנו מדברים על הצבת מטרות הרבה פעמים אנחנו מתארים לעצמנו סיטואציות עסקיות או אפילו צבאיות. כאילו מטרות הן מה שצריך להוביל גוף, או לעמוד בפתיחת תהליך גדול.

אבל המטרות החשובות ביותר שנציב בחיינו, הן המטרות שנציב לעצמנו. אנחנו הגוף והתהליך החשובים ביותר שנכיר אי פעם.

אבל למה? ואיך?

למה להציב לעצמנו מטרות? הרי אנחנו יודעים מה אנחנו רוצים להשיג, זה לא קצת מיותר? כל גוף גדול שמורכב ממספר אנשים אולי צריך ליצור איזשהו תיאום ציפיות וכוונה משותפת, אבל אני? אני מכיר את עצמי.

ואיך מציבים מטרות? מה נכון לעשות, ומה לא? יש חשיבות לניסוח בכלל?

ובכן, התשובות הן לא פשוטות בהכרח, אבל חשובות במיוחד, ואם הגעתם עד כאן כנראה שיש לכם סיבה טובה להמשיך.

הצבת מטרות – חשובה ממה שחשבתם:

כשאנחנו מציבים מטרות חשוב לזכור, לא המטרה היא החשובה. מה שחשוב הוא מי שהפכנו להיות בעקבות החתירה למטרה הזו.

אם תגדירו לעצמכם שעד תחילת שנת 2017 תזרים המזומנים החודשי של משפחכם יהיה לחיובי, ותעמדו בכך, רכשתם ידע רב כל כך ולמעשה, מי שאתם עכשיו, זה כבר לא מי שהייתם.

בואו ניקח דוגמה פרקטית אפילו יותר. עד ינואר 2018 עשיתם את המיליון הראשון שלכם! זה מפחיד, נכון? אבל אם תחשבו על זה, מי שמפחד לאבד מיליון שקלים זה מי שהצליח להשיג אותם. ומי שהצליח להשיג אותם יודע להשיג אותם.

את מיליון השקלים האלו אפשר לאבד. מה שאי אפשר לאבד הוא הידע אותו הרווחתם. היום, אחרי שכבר עשיתם את המיליון הראשון שלכם, אתם כבר יודעים איך להרוויח מיליון שקלים, ואת זה אי אפשר לקחת מכם. בפעם הבאה שתחליטו להרוויח מיליון שקלים כבר יהיה לכם הידע ותוכלו להשיג אותם בקלות ומהר יותר מאשר קודם לכן. את הידע שכבר יש לכם עכשיו תוכלו רק לשכלל.

אבל כל זה לא יקרה אם לא תציבו לעצמכם את המטרות. אתם חייבים עמוד אש שינחה אתכם ויזכיר לכם לאן כיוונתם, זאת כדי להפוך באמת להיות מי שאתם רוצים להיות. זוהי חשיבותם האמיתית של המטרות. אז איך עושים את זה?

הצבת מטרות נכונה ומוצלחת:

יעד רחוק

שבו. דמיינו את עצמכם בעוד שנה או שנתיים מעכשיו. מה אתם רוצים לראות? אתם רוצים משפחה מאושרת? רוצים חופש כלכלי? רוצים בית מסוים? רוצים דרכון מלא בחותמות? זה הזמן לעצום עיניים לרגע, ולדמיין.

חזרתם? מצוין. רשמו את מה שדמיינתם, ונעבור למטרות עצמן.

לניסוח המטרות יש שתי גישות, האחת היא לרשום מטרות שלא ניתן להשיג ולחבר להן יעדים, והשנייה היא לרשום מטרות פרקטיות. במקרה הזה נלך על האפשרות השנייה.

חישבו מה אתם רוצים להשיג – לדוגמה, מיליון שקלים – שיביא אתכם ליכולת שחלמתם עליה. בחרו משהו פרקטי, שבסוף התקופה תוכלו לסמן ב – V. עליכם לשקול מה הידע והתהליך אותו תרצו לעבור. הרי בסוף התקופה הזו משהו בכם ישתנה. האם תרצו להחזיק בידע איך להשיג מיליון דולר? או אולי בידע איך להקים עסק?

את המטרות נסחו בצורה פשוטה וברורה לכם, עם לוח זמנים ברור. לדוגמה: “עד שנת 2018 הקמתי עסק עם מחזור של 500,000 שקלים בחודש”. שימו לב שהמטרה כוללת זמן גג (שנת 2018), דרך מסוימת (הקמת עסק) ויעד פרקטי (500,000). אם אתם מרגישים שיש לכם יעד פרקטי וזמן, אבל עוד לא נסגרתם על הדרך, זה בסדר. רשמו את המטרה ללא דרך. מטרה שכזו אפילו יכולה לפתוח בפניכם עולמות שלא הכרתם לפניה.

זו לא תורה מסיני, וזה לא משהו שאי אפשר לעשות. כמעט כל אדם שמציב לעצמו מטרות ממציא לעצמו את הדרך הנוחה ביותר לו. לכן המציאו לעצמכם משהו פרקטי, מטרות שבאמת תעקבו אחריהן, ניסוח שיחייב אתכם ותרגישו שאתם יכולים להגיע אליו.

עשיתם זאת? מצוין! אבל זה עוד לא נגמר.

קחו את המטרות שרשמתם ורשמו להן יעד קצת יותר רחוק. נניח במקום מחזור של 500,000 שקלים, מחזור של 750,000 שקלים. חשוב לשאוף גבוה, וכך תעשו זאת.

וכל מה שנשאר עכשיו הוא להשיג את המטרות הללו.

אז זכרו, תכלית המטרה היא מי שתהיו כשתשיגו אותה. שבו, כתבו וצאו לדרך. הקפידו על פרקטיות, וכנות עם עצמכם. והכי חשוב? דבקו במטרה! כל הזמן!

סיימתם? רוצים לשתף אותנו גם? רשמו בתגובות והראו לנו כמה רחוק אתם רוצים להגיע.

השארת תגובה

חייבים להתחבר כדי להגיב.