אוהבים לכתוב? הגיע הזמן שתעשו מזה כסף!

ישנם אנשים, כמונו וכמוכם, שעושים הרבה מאוד כסף מכתיבה. האם אלה כולם? לא. אלה הם האנשים שהחליטו בנחישות לעשות מהכתיבה את המקצוע שלהם ולהצטיין בו.

כתיבה היא מקצוע לכל דבר, ואחת התופעות המעניינות שאנו רואים בתקופה האחרונה היא שהביקוש לכותבים הולך וגדל. יתרה מכך, הביקוש גם משתנה, וכדי להצליח ככותב עלינו להחזיק היום במיומנויות מעט שונות מאשר בעבר.

הכותבים של ימינו הם כבר לא רק סופרים ועיתונאים, הם כבר לא צריכים להרשים את הבוס או להיות ספרותיים במיוחד. הכותבים של ימינו צריכים גישה לאינטרנט, וכישרון. אז אם יש לכם את שני אלו, מה עוד תצטרכו כדי להפוך את הכתיבה למקצוע?

אם זה משעמם אותך, זה ישעמם את כולם:

ילד משועמם

סוד ההצלחה של כל כותב, הוא ההתלהבות. אם תכתבו על נושא שלא מושך אתכם, או תרגישו שאתם כותבים כדי לכתוב – ולא כי יש בכם הלהט לכך, אתם תשעממו את הקוראים שלכם.

קוראים משועממים לא משתפים ולא ממשיכים לקרוא. וכדי לבלוט מעל השטח, זה מה שאתם צריכים – ליצור עניין ולייצר שיתופים!

לכן, בחרו את התחום שמעניין אתכם. יש לכם איזו אידיאולוגיה, או נושא בוער? יתכן שתרצו לפתוח בלוג בנושא. אתם מאלו שקוראים ביקורות, וגם כותבים אותם? למה שלא תהפכו למבקרים? ומה עם מכירות? כשאתם קוראים או צופים בפרסומת, אתם מצליחים למצוא בה פגמים או להעריך טריקים מוצלחים? אולי כתיבה שיווקית היא התחום שלכם!

כדי ליצור עניין אתם חייבים להיות נלהבים. מצאו את התחום שלכם, איפה שהלהט מתעורר בכם, למדו אותו, ושם תפרחו באמת.

אין חכם כבעל ניסיון:

כישרון הכתיבה שלכם הוא ללא ספק ייחודי, אבל יש גם כמה טריקים שתשמחו להכיר.

אחרי שבחרתם את תחום הכתיבה שמעניין אתכם, חקרו אותו. קראו כתבים בנושא, בדקו אלו צורות כתיבה זכו להכי הרבה שיתופים, חפשו אצלנו באתר מאמרים נוספים על כתיבה וחפשו זאת גם בגוגל.

כנסו לתחום, לימדו מבעלי הניסיון, והתחילו לכתוב בעצמכם. אחרי שתלמדו מספיק ותתחילו לכתוב ממש, צרו לעצמכם אסטרטגיה. פוסט שלכם זכה להרבה שיתופים? בדקו מה היה שונה בו לעומת פוסטים חלשים יותר? מה כדאי לשמר? על איזו צורת כתיבה תרצו לחזור בפוסט הבא?

חממו ישבנים:

הכיסא שלכם נוח? ושולחן הכתיבה? אתם אוהבים לכתוב ורוצים להצליח, ולכן תרצו גם לשבת על כך לא מעט זמן.

המשמעת שדורשת הכתיבה היא אולי בין הגבוהות שיש, וזאת כיוון שאתם לבד מול המחשב. אין לכם בוס, יש לכם את המוח שלכם, את הקוראים שלכם ואת האצבעות הכותבות שלכם (שמפיקות מרגליות).

לכן, צרו לעצמכם לוח זמנים – כמה מאמרים תכתבו כל יום? מתי תחקרו כל נושא חדש שתרצו לכתוב עליו?

הכינו סביבת עבודה נוחה – כיוון שהעבודה היא מהבית, תרצו שתהייה לכם את הפינה השקטה שלכם. תלו במקום בולט את לוח הזמנים שלכם וצרו את הסביבה שתאפשר לכם לעמוד בו.

אחרי שיש לכם את אלו, יש תבלין אחד שחשוב להוסיף כבר בהתחלה –

אהבה:

אהבה למקצוע

התבלין החשוב מכל, לכל מקצוע. אהבה. אם אתם לא אוהבים את זה, זה לא יעבוד. כדי לייצר את המשמעת העצמית הזו, למצוא רעיונות, ללמוד אסטרטגיות, אתם חייבים לאהוב את זה.

פגשתם פעם בעל מקצוע מצליח שלא אוהב את מה שהוא עושה? כותב מקצועי חייב לאהוב לכתוב.

אם אהבתם כתיבה בהתחלה, אין סיבה שתפסיקו לאהוב אותה עכשיו. האהבה הזו היא מה שימשוך אתכם לכתוב יותר, וטוב יותר. טפחו אותה!

  1. המשיכו לכתוב גם כתחביב, אל תינטשו לגמרי את המגירה לה כתבתם תמיד.
  2. הקפידו לקרוא. ככול שתקראו יותר, התשוקה שלכם לכתוב תתעצם ותגדל.
  3. השאירו לכם גם ימי חופש. כמו כל דבר, גם כתיבה צריכה להיות במידה.

ולסיום,

אם יש לכם את כל אלו, אתם בדרך הנכונה.

אתם אוהבים לכתוב, יש לכם את הנכונות להתפרנס מכך ואתם יכולים ליצור לעצמכם את המשמעת המתאימה, אז צאו לדרך!

לימדו אסטרטגיה לכתיבה שיווקית, המשיכו גם באומנות הכתיבה שעשיתם תמיד, כתבו וקבלו ביקורות וכך גם תבנו לעצמכם ביטחון עצמי (שחשוב בפני עצמו). באתר הזה ממש תוכלו למצוא עוד מאמרים רבים בנושא. קראו אותם.

מה משך אתכם? מה לא? ספרו לנו בתגובות, אנחנו נשמח לשמוע!

השארת תגובה

חייבים להתחבר כדי להגיב.