שבעה חוקים כדי לדעת – איזו כותרת תביא יותר קוראים למאמרים שלכם?

אם אתם זוכרים, אחד מן המאמרים המובילים שלנו הוא על מתכונים לכותרות מוצלחות. אין ספק שכדי שכותרת תמשוך את קהל הקוראים שלנו, היא צריכה להיות מושכת והמאמר אכן מספק כמה וכמה שיטות שיעזרו לנו למשוך את האנשים אותם אנחנו מחפשים.

אבל הכותרת לא נגמרת בשיטות האלו, ולפעמים קו המחשבה שלנו קצת נעצר. אז איך באמת נצליח לכתוב כותרת מוצלחת? ואיך נדע שהיא באמת מתאימה? איך נדע לבחור את המתכון המנצח?

טוב, למען האמת התשובה לכך היא די פשוטה. למעשה יש רק כמה חוקים פשוטים שלא תרצו להפר בדרך לבחירת הכותרת, והמתכון לכותרת, הנכונים והטובים באמת.

החוקים לבחירת המתכון הנכון

החוק הראשון – הכותרת חייבת להיות שאובה מן הטקסט, ולכן נרצה קודם לכתוב את הפוסט, או המאמר, ורק אחר כך לבחור לו כותרת. הכותרת חייבת לענות על הרעיון המרכזי, המסר המשמעותי ביותר שהטקסט שלכם מכיל. מהו הנושא המרכזי? על מה דיברתם בפוסט? פוליטיקה? ספורט? שיווק? חישבו על אלו וזכרו שהם צריכים להשתקף בכותרת.

החוק השני הוא על קהל היעד שלנו. מי אנחנו רוצים שיקרא את הפוסט? אל תכוונו רחב מידי, כוונו לקהל יעד ספציפי, מצומצם וברור, ודאגו שהכותרת תמשוך אותו אליכם. לפעמים צריך לעשות ויתורים כאשר מדובר על קהל יעד, אבל זה בלית ברירה כי הרי תפסת מרובה לא תפסת. כשאנחנו מכוונים ליותר מידי סוגי קהלים אנחנו עלולים לפספס את כולם, ובמקום שהפוסט יקרא על ידי מספר מסוים של אנשים, הוא לא יקרא בכלל. לכן זכרו, הכותרת צריכה לקרוא לקהל יעד ספציפי.

קהל יעד ספציפי

החוק השלישי מתייחס דווקא למושא הטקסט. האם המאמר שלכם הוא על מקום מסוים? או אולי הפוסט שלכם כתוב על אדם מסוים? אתם תרצו שהאדם והמקום המרכזיים יופיעו בכותרת אם הטקסט כולו נסוב סביבם. אם חשבתם שאותו מקום או אדם מספיק מעניין כדי לכתוב עליו פוסט שלם, אז הוא מספיק מעניין בשביל הכותרת עצמה.

החוק הרביעי – לוודא שהכותרת אכן מתאימה לסוג המאמר. לדוגמה, לא נציג כותרת שמתאימה לרשימה אם המאמר שלנו הוא לא רשימה. ואם הפוסט שלנו סיפורי, אז אנחנו נרצה שהכותרת תשקף את העובדה שמדובר בסיפור ולא נכתוב כותרת כמו “8 סיבות ש…”. מה המאמר בא לעשות? האם מטרתו לתת פתרון? להציע בעיה? לספר סיפור? לשתף בחוויה? אתם תרצו שהכותרת תבהיר מהי מטרת המאמר.

החוק החמישי הוא כבר כמעט מובן מאליו, אבל חייבים לציין אותו ולא לשכוח אותו בשום אופן. ארוך יותר זה לא בהכרח טוב יותר. הכותרת צריכה להיות תכליתית וממוקדת. מצד אחד נרצה לענות על כל החוקים, אך מצד שני, האתגר האמיתי הוא לעשות במספר מילים מצומצם. אל תהפכו את הכותרת למאמר בפני עצמו, אנשים עלולים להרגיש שהם כבר הבינו הכול ואין להם צורך במאמר עצמו, הם עלולים לחוש תחושת מיצוי עוד לפני שנכנסו לפוסט עצמו! לכן זכרו, ענו על כל החוקים, אבל בקצרה.

הישארו ממוקדים

החוק השישי – כפל לשון. נסו להפוך את הכותרת שלכם למן חידה. השתמשו בביטויים שיש להם מספר רב של משמעויות, ותנו לקוראים לבחון את עצמם אם צדקו. העמידו את הקוראים שלכם בפני השאלה “האם הם מדברים על מה שאני חושב שהם מדברים?”. לפעמים הגירוי האינטלקטואלי הזה, לראות אם פתרנו את החידה בכותרת, ימשוך אותנו לפתוח את המאמר, ופה כבר הפסקה הראשונה מקבלת את האחריות לשאוב את הקורא פנימה.

החוק השביעי והאחרון – אל תפחדו לשאול. שאלו את הסובבים אתכם: “הייתם פותחים את המאמר הזה? הנושא הזה נשמע לכם מעניין?” עשו זאת מבלי לציין שאתם כתבתם את הכותרת, נסו לבדוק את התגובות שלהם. אם הביעו עניין, ניצחתם. יש לכם כותרת, טובה. אבל חשוב לשים לב שהקרובים אותם שאלתם עונים על הקטגוריה של קהל היעד שלכם. אם אינם כאלו, הרי שהגעתם אל קהל היעד הלא נכון, וכדאי לכם לנסות שוב. כמו כן, זכרו שבדיקה מול אדם אחד בלבד אינה מספיקה, ותרצו ליצור מדגם של לפחות עשרה. כמובן שזוהי לא חובה, אבל לפחות בהתחלה אין ספק שהבדיקה הזו היא כדאית במיוחד!

שנסכם?

אלו היו שבעת החוקים לכתיבת כותרות. אחרי שאתם בטוחים שאתם עונים עליהם, וכבר יש לכם את הקווים המנחים האלו, בחרו את המתכון המנצח לכותרת המנצחת שלכם! אם אתם עוד מתלבטים, אתם יותר ממוזמנים לחזור למאמר הזה ולחשב מסלול מחדש.

עכשיו חזרו למאמר שכתבתם ובחרו את הכותרת המושלמת בשבילכם! מה היא הייתה? ואיך היא עבדה? תוכלו לכתוב אותה בתגובות ואנחנו נספר לכם אם נכנסו או לא.

השארת תגובה

חייבים להתחבר כדי להגיב.