גם מעמד הביניים יכול לנצח

אם אתם חלק ממעמד הביניים, הגיע הזמן ללמוד איך לצאת ממנו, או לפחות איך אפשר להסתכל עליו אחרת.

מהי ההגדרה שלנו למעמד הביניים?

אם ההכנסות (המשותפות) שלכם נעות בין 10,000 ל-20,000 ש”ח בחודש. אם אתם מתקשים לסגור את החודש, ועוד יותר מתקשים ליצור חסכונות. אם אתם לא מקבלים הטבות למיניהן מהמדינה – כמו השלמת הכנסה, דמי אבטלה וכדומה, אז רבותיי, אתם בדיוק באמצע.

אתם בדיוק בין אלו שיכולים להרשות לעצמם חופש כלכלי ועצמאות כלכלי, אלו שכולנו חולמים לקבל החלטות בקלות כמוהם, לבין אלו שהמדינה מכירה בהם כמשפחות שזקוקות לעזרה, ולצערנו נמצאים במקום מסוכן בו אתם נאלצים להיעזר בשירותי המדינה כדי לשרוד. כפי שאמרנו – אתם האמצע.

אם אתם נמצאים בדיוק באמצע, המאמר הזה הוא בשבילכם. כי מה שאנחנו הולכים לעשות היום זה לדבר על הדרך לעלות מהאמצע למעלה, להפסיק להיות חלק ממעמד הביניים ולהתחיל לדבר עליו רק בגוף שלישי. שנתחיל?

הרעיון הוא לבנות תכנית ולהציב סטנדרטים

לפני שנתחיל לדבר על הפרקטיקה, בואו נדבר על התיאוריה.

על מנת להצליח לשנות את מצבכם בחיים, על מנת להצליח לעבור ממצב בו אתם רק מחזיקים את הראש מעל המים למצב בו אתם ממש שוחים בים של הצלחה, אתם צריכים תכנית ברורה ומטרה ברורה.

את התכנית הזו אתם צריכים לבנות יחד עם כל מי שמעורב בהתנהלות הכלכלית שלכם – אם אלו בני זוגכם, מי שתומך בכם, ואפילו ילדכם אם הם כבר הגיעו לגיל הנעורים (13 ומעלה לרוב).

למה חשוב שכולם יהיו מעורבים? כי אתם לא רוצים להיות לבד ואתם רוצים לדעת שכולם נרתמים למשימה. אם הצבת לעצמך כמטרה לא לעבור סכום מסוים של הוצאות אבל בעלך החליט שקונים מכונית החודש – לא עמדתם ביעד, נכון? ואם הצבת לעצמך מטרה בה לא קונים מותרות בחודשים הקרובים, ודווקא השבוע אשתך הפתיעה אותך בנופש לסוף השבוע – אתה לא תגיע ליעד הזה בקרוב.

אז כפי שכבר הבנו, חשוב שכולם יהיו מעורבים. אבל למה הילדים? כי להם זה שיעור מצוין לחיים, ואתם לא רוצים שיפספסו אותו. ולמה אם יש מי שתומך בכם, אז הוא צריך להיות מעורב? כי כנראה שהם יודעים להתנהל כלכלית, ואין ספק שיוכלו לעזור לכם.

ולמה בכלל צריך תכנית? כדי שבכל יום, מעתה ועד עולם, תדעו באיזו דרך אתם הולכים ותדעו בדיוק מה מותר ומה אסור. כך ההחלטות הגדולות כבר לא יהיו כבדות כל כך, כי אתם תדעו בדיוק אם הן מתאימות לתכנית שלכם או לא, או אם הן משפיעות על התכנית או לא.

הצעד הראשון בבניית התכנית – ניתוח תקציבי ומטרה תקציבית

זה הזמן לדעת בדיוק כמה אתם מכניסים וכמה אתם מוציאים בחודש. הכנסות פחות הוצאות יתנו לכם את תזרים המזומנים החודשי שלכם, וידיעתו תאפשר לכם להתחיל לבנות את התכנית שלכם.

מהו האחוז של תזרים המזומנים שלכם מתוך ההכנסה? אם תחלקו את תזרים המזומנים בהכנסה תקבלו מספר עשרוני. מספר זה מהווה את האחוז של תזרים המזומנים מתוך ההכנסה שלכם. האם מדובר ב-10%? אולי ב-5%? או שבכלל מדובר במספר שלילי?

אם המספר הוא שלילי, סימן שההוצאות שלנו גדולות מן ההכנסות, ואנחנו בבעיה. המטרה הראשונה שלכם היא לחתוך ככול האפשר בהוצאות על מנת להפוך את תזרים המזומנים לחיובי. איך תחתכו בהוצאות?

התחילו בחיסכון בחשבונות – כמו חשמל ומים. הפחיתו לכמות מינימלית ואפילו אפסית את מוצרי המותרות – אתם לא במקום לקנות מכונית חדשה, או להרחיב את מלאי הבגדים שלכם, לפחות לא ברשתות היוקרה. ישנן חנויות רבות שמוכרות בזול, מקומות בהם זול יותר לקנות מוצרי יסוד כמו פירות וירקות, ואפילו הקניות באינטרנט ללא ספק יקלו עליכם.

אם תזרים המזומנים הוא שלילי, זה הזמן לצמצם את ההוצאות למינימום האפשרי. אם אי אפשר לצמצם את ההוצאות, נסו להגדיל את ההכנסות. לשם כך יש לנו פה באתר המון תכניות ורעיונות שאפשר להיעזר בהם כדי למצוא דרך להגדיל את ההכנסות שלכם. כמו כן, אפשר גם לנסות להגדיל את ההכנסה באמצעות דרישה להעלאה בשכר, יציאה של בן בית נוסף לעבודה וכדומה.

כשתזרים המזומנים יחזור להיות חיובי – יגיע הזמן לעבור לשלב הבא.

מה עושים עם החלק החיובי של תזרים המזומנים? משקיעים

כדי להגדיל את ההכנסות שלכם, ולהגדיל את תזרים המזומנים בעתיד, אתם רוצים לייצר הכנסות גדולות ככול האפשר.

ראשית, התחילו בכך שלא תגדילו את ההוצאות שלכם, לפחות בזמן הקרוב. מתי תדעו שהזמן הזה עבר? כאשר תזרים המזומנים שלכם יהווה 50% מן ההכנסה שלכם. ואיך נגיע לשם?

זה הזמן לתכנן הכנסות. בחרו נתיב השקעה בו תוכלו לייצר הכנסות. אולי השקעה ביזמים? אולי בנדל”ן? אולי להתחיל בעצמכם להשתמש בשיטה נוספת להגדלת הכנסה כמו מסחר באמזון? תוכלו לבחור כל נתיב השקעה, אך עליכם לבחור אותו על מנת להגיע אל המידע הבא:

כמה השקעה דורש נתיב זה? האם הוא דורש 200,000 שקלים? או שאולי רק 10,000?

בחרו בהשקעה שמתאימה לתזרים המזומנים שלכם ושתוכלו לבצעה בטווח של לא יותר מחצי שנה מעכשיו. היא צריכה להתאים לכם הן מבחינה כלכלית והן מבחינה רעיונית. עליכם להרגיש בטוחים עם ההשקעה הזו מצד אחד, ולהיות מסוגלים לבצע אותה מצד שני.

אל ההשקעה הזו תקחו את 5% (או יותר) תזרים המזומנים הפנוי שהצלחתם לייצר. המטרה של ההשקעה היא להגדיל לכם את ההכנסות על מנת שתוכלו בהמשך להשקיע במקומות נוספים.

הגעתם לתזרים מזומנים של 50%?

מצוין, שמרו עליו, לשם רציתם להגיע. ההמלצה שלנו היא אפילו להגיע לאחוז גבוה מזה, בין 60% ל-70% אם תצליחו. כאשר תתייצבו על אחוזים גבוהים תוכלו גם להתחיל להגדיל הוצאות ולמעשה להעלות את איכות החיים שלכם.

שימו לב לשלבים החשובים האלו – עליכם קודם כל להגדיל את תזרים המזומנים, באמצעתו להשקיע ולהגדילו עוד יותר, ורק אחרי שהוא מתייצב על אחוזים גבוהים מן ההכנסה, להעלות את איכות החיים. הטעות של רבים במעמד הביניים היא שהם משקיעים באיכות החיים לפני שהם מגדילים את התקציב שלהם – אתם תדעו לפעול הפוך וכך תוכלו להסתכל גם אתם על מעמד הביניים מהצד.

אז מה אתם אומרים? כמה קרובים אתם לצאת ממעמד הביניים? אנחנו פה כדי לעזור, לייעץ ולכוון. פשוט ספרו לנו על כך בתגובות.

השארת תגובה

חייבים להתחבר כדי להגיב.