בדרך להצלחה – איך לנצח את בורות הזמן? חלק שני

בורות זמן הם הרגלים מסוימים שהנחלנו לעצמנו, או שהתרבות והסביבה שלנו הנחילה לנו, שפשוט שואבים מאיתנו זמן ומונעים מאיתנו לשמור על 120% תועלת.

בורות הזמן האלו פוגעים בדרכנו להצלחה. אנחנו רוצים להצליח כמה שיותר מהר, וכמה שיותר חזק, אבל כל שנייה שאיננו משקיעים בהצלחה, זו שנייה מבוזבזת שלא תחזור.

במאמר הקודם שלנו התעמקנו בארבעה מן הבורות הללו – הטלויזיה, בתי קפה והמסעדות, הנודניק שבשעון המעורר והרשתות החברתיות. היום נתעמק בעוד שלושה אחרים וגם נלמד יחד איך להתמודד איתם, איך למנוע מהם לפגוע בתועלת שלנו ואולי אפילו איך לייעל אותם לטובתנו.

שנתחיל?

הבור החמישי – השאיפה לעשות הכול

אנחנו בני אדם, כולנו, וכמה שלא ננסה – אנחנו פשוט לא מסוגלים לעשות הכול. אי אפשר להתחיל באותו היום לסחור באמזון, באיביי ובשופיפיי במקביל. כמו כן, אי אפשר גם ללמוד הנדסת בניין, וגם לעבור הכשרה ברפואה באותו יום (או שאפשר?).

לפעמים, כשאנחנו כל כך רוצים להצליח, אנחנו עושים כל מה שרק אפשר על מנת להגיע אל היעד, ולפעמים מתפזרים קצת בדרך. אנחנו נוטים לנסות כיוונים רבים ובסוף מפסידים את כולם – “תפסת מרובה לא תפסת”.

מה עושים?

  • התחילו בכך שתיצרו סדר עדיפויות. מה חשוב יותר? ומה דחוף? התחילו במה שגם חשוב וגם דחוף, המשיכו למה שרק דחוף ולאחר מכן עיברו לחשוב. רק אם באמת סיימתם הכול, בצעו את המשימות שאינן דחופות ואינן חשובות.
  • צרו חלוקת תפקידים – בבית ובעסק. אתם עובדים עם שותפים? מי עושה מה? מי אחראי לאיזו משימה – צרו חלוקת עבודה כך שלא כל העבודה תיפול עליכם. וזכרו שהבית אינו שונה בהרבה משותפות עסקית, כמובן ששניכם מגדלים את הילדים, אבל – מי מבשל? מי מכבס? ומי מנקה? את המשימות הללו חייבים לחלק.

מתי ההרגל הזה חשוב?

  • כמעט תמיד, כיוון שמקור ההרגל במוטיבציה וחשוב לשמור עליו. שימרו על האש שלו דולקת, אך הקפידו לכוון אותה נכון. המטרה היא לא לדכא את הצורך בהצלחה, אלא לנתב אותו נכון.
  • אחרי שהוא כבר נכרה, בגלל שכבר ניסיתם לעשות הכול. עכשיו אולי כבר ברור לכם במה אתם טובים וממה אתם נהנים. השתמשו בידע הזה כדי לנתב את האנרגיה שלכם למקום בו תפיקו את המירב.

הבור השישי – עליו הכי קשה לוותר, המותרות

רובנו פשוט אוהבים לעשות קניות. אם אתם מוכרים באינטרנט אז אולי אפילו יותר מכולם. יש משהו בחוויה הזו, כמה שהיא חומרית, שפשוט מספק אותנו.

רובנו גם פשוט אוהבים לצאת לבלות. עם החברים, עם בן/בת הזוג, עם המשפחה. חיי הלילה הסוערים, יכולים להיות סוערים באמת. אבל הם גם יכולים להיות בור זמן נהדר.

הבילויים האלו, הכל כך אהובים עלינו, הם מותרות. הם בור זמן גדול שמאוד קשה, ואפילו עצוב, לסתום. זה לא אומר שצריכים למלא אותו לגמרי, אבל כן חשוב לתעל אותו לטובתנו.

מה עושים?

  • נתבו את הבילויים הללו למקומות יעילים. מתי לאחרונה יזמתם ערב צוות לעובדים שלכם? האם חשבתם פעם להפוך את מסע הקניות לסקר שוק ולמחקר פרסומי – בין מדידה של סוודר לסוודר בדקו, איך הרשת משווקת את הסוודר? איך זה ישפר את העבודה שלכם?
  • הגבילו את הבורות הללו בזמנים ידועים מראש, ואל תחרגו מהם. יש לכם חתונה השבוע? מצוין, אז כבר קבעתם לכם בילוי. והילד צריך בגדים חדשים? בהזדמנות הזו ספקו את כל הצורך שלכם בשופינג, ואל תצרו לכם זמן נוסף לכך.

מתי ההרגל הזה חשוב?

  • ההרגל הזה חשוב רק אם הוא מנותב כראוי. אם למדתם להשתמש בו כך שתפיקו ממנו תועלת, הרי לכם בור זמן שפשוט התמלא בתועלת.
  • הוא גם חשוב, אולי יותר מכול, כשהוא משפיע על רמת האושר והשמחה בחייכם. אם החוסר בבילויים מעציב אתכם, הגבלתם את בור הזמן יותר מידי ועכשיו אתם כבר פוגעים בתועלת שלכם. שימו לב מתי בור הזמן הזה הוא בנקודה הקריטית שלו, ואת הזמן הזה השקיעו בו.

אחרון חביב – התמכרות לצפייה בספורט

אם אתם אוהבים כדורגל, או מכורים ל-NBA, הכול בסדר, עד שאתם פשוט מבזבזים על זה יותר מידי זמן. כשאתם צופים במשחק כדורגל, ומזמינים אליכם חברים או משפחה, אתם הופכים את זה לבילוי ארוך בו אתם פשוט לא מסייעים לעסק שלכם.

כמו כן, אם החלטתם לעקוב אחרי הליגה, או אחרי קבוצה מסוימת, אתם עלולים להעדיף את המשחקים שלה על פני התקדמות והתפתחות עסקית.

ואולי החמור מכולם, הוא להתחיל להמר על ספורט. מדובר במשאבת כסף אדירה עם סיכויי הצלחה כמעט אפסיים, כך שאתם עלולים לא רק לבזבז זמן, אלא גם לבזבז כסף.

מה עושים?

  • נסו לנצל כמה שיותר את זמני המחצית וההפסקות לעבודה. בזמן המשחק או התחרות אתם מרוכזים כל כולכם בה, ולכן עליכם למצוא זמן, בין לבין, להתקדמות והתייעלות.
  • נסו לפעמים להימנע ממעקב אחרי קבוצה ספציפית, והתעדכנו באמצעים אחרים שדורשים מכם פחות זמן. כמובן שבמשחקים הקריטיים תהיו שם, אבל לא בכל תחרות ומשחק שאינם קריטיים לאליפות או לגביע.

מתי ההרגל הזה חשוב?

  • כשאתם עוסקים בספורט עצמו כמובן. כבר בבית הספר לקצונה בצה”ל מלמדים שללא כושר אין מנהיגות. רבותיי, ללא כושר אתם גם פוגעים בהצלחה העסקית שלכם. מי שבכושר עירני יותר, יעיל יותר ועובד יותר. אם הספורט הזה גורם לכם לשמור על כושר, זה מצוין. אבל גם את זה צריך לדעת לנהל.

זה נשמע קשה? ובכן…

זה באמת קשה. אלו הרגלים שלרוב אנחנו אוהבים וקשה לנו לוותר עליהם. אבל כשאתם מחליטים לוותר על הרגל שכזה זכרו – אם תעשו זאת נכון, העסק שלכם יניב לכם יום אחד מספיק כדי לייצר לכם יותר פנאי ופחות עבודה.

בורות הזמן הללו שאנחנו מוותרים עליהם כעת, יראו לנו פחות ופחות חשובים ככול שנדע להגביל ולנהל אותם כראוי. לכן אל תוותרו לעצמכם, ולפחות עד שתצליחו להפוך את ההצלחה להכנסה פאסיבית רצינית, הקפידו על תועלת ופחות על סיפוקים מיידים.

אז זהו עד כאן. מה אתם אומרים? מהם בורות הזמן שלכם? ואיך אתם מטפלים בהם? מחכים לשמוע מכם בתגובות. 🙂

השארת תגובה

חייבים להתחבר כדי להגיב.