במאמר הקודם שלנו דיברנו על חשיבות נקיטת העמדה כעסק, ועל הדרך הנכונה לנקוט אותה.
ראינו איך סטיב ג’ובס, באמצעות נקיטת עמדה, הצליח לשווק כל כך טוב את אפל. ראינו כמה חשוב שהעמדה שלנו תהייה אותנטית, רלוונטית לסביבה ונוגעת ללקוח. ובנוסף, ראינו גם כמה חשוב לדבוק באותה העמדה, אבל גם לא להגזים.
במאמר הקרוב נבחן דווקא את הדרך להציג את העמדה שלנו. נבחן מהם הקריטריונים שנרצה לבחון בכל פעם שנעלה מאמר עמדה, או שנציג אותה בפני הלקוחות שלנו. בואו נתחיל.
האם הייתה תועלת בהצגת העמדה?
כתבתם מאמר, או שאולי העלתם פרסומת מסוימת, ואלו הכילו את העמדה אותה העסק שלכם בחר לנקוט. עליכם לשאול את עצמכם – מה הלקוח הפיק מן המאמר/פרסומת?
כדי שהעמדה באמת תיחקק בראשו של הלקוח, וכדי שהוא באמת יזכור אותה והיא תמשוך אותו אליכם, אתם צריכים לדאוג שבכל פעם שהוא פוגש אותה, יש לו בכך תועלת. לדוגמה – חברת “מיחזור לעם” מאמינה שחייבים לשמור על הסביבה, ולכן הוזלנו את מחירי השקיות המתכלות שלנו.
האם בהבעת העמדה שלכם, סיפקתם גם מידע בעל ערך?
פרט לעמדה עצמה, אותה הצגתם, עליכם גם לספק מידע יעיל ללקוח. אם ניקח את הדוגמה הקודמת שלנו, בנוסף לפרסום השקיות שבהנחה, נרצה גם להסביר איך בדיוק להשתמש בהן, או איך להקל על הלקוח בפעולות המיחזור.
משהו בפרסומת שלכם, במאמר הדעה שלכם, צריך להעניק ללקוח ערך שהוא יקבל גם אם לא יקנה את המוצר שלכם. מה הוא יהיה?
זכרו להציג את המומחיות שלכם
העמדה אותה בחרתם לנקוט צריכה להיות, מן הסתם, קשורה לעסק שלכם. אם המטרה שלכם היא לעזור לאנשים לחיות חיים בריאים, כנראה שהחברה שלכם מספק שירותי בריאות כלשהם, או מייצרת מוצר שיש לו השפעה ישירה על בריאות הלקוח – לדוגמה נעלי ריצה, ציוד ספורט באופן כללי, קייטרינג בריא וכדומה.
כשאתם מביעים את העמדה הזו, ציינו גם את המומחיות שלכם. למה דווקא אתם החלטתם לנקוט בה? מה אתם עושים טוב כל כך, שיקדם את העמדה הזו?
האם הצגתם את העמדה שלכם בצורה חביבה?
מה? חביבה? אפשר עוד פעם?
כן כן, חביבה. למה היא צריכה להיות מוצגת בצורה חביבה? כי אנחנו רוצים שהיא תהפוך להיות אפילו העמדה של הלקוחות שלנו. מה ההפך מחביבה? הטפה. אם אתם מטיפים ללקוחות שלכם להצטרף לעמדה שלכם, או מראים להם למה הם הולכים נגדה, אתם עלולים לאבד לקוחות.
המטרה היא להראות כמה אתם עושים כדי לקדם את העמדה שלכם, וכמה שהיא עוזרת ללקוח, בלי בכלל לרמוז שיצטרף אליכם. הוא ירגיש כבר כמה שזה נכון (אם תשדרו זאת כראוי) ויחליט על דעת עצמו לתפוס את אותה העמדה כמוכם.
עמדה משותפת לכם וללקוח, יוצרת ביניכם מחוייבות והסכמה.
האם העמדה ברורה?
שימו לב גם שלא טישטשתם יותר מידי את עמדתכם. האם היא טובה? האם היא ברורה? תנו למישהו אחר לקרוא או לראות את מה שהכנתם – מהי עמדתכם לדעתו?
וכמובן, בואו לא נשכח קריאה לפעולה
בקשו מהלקוח שלכם לחוות את דעתו, לשתף אם הוא מסכים, להציע דרכים להשתפר וכדומה. למה אנחנו לא דוחפים אותו לקנות או להצטרף אלינו מייד? כי אז העמדה כבר לא תהייה “חביבה”.
המטרה היא שהלקוח הקורא יביא לקוחות נוספים לקרוא את העמדה שלכם. ככול שהעמדה שלכם תתפשט יותר, יש סיכוי רב יותר שתצליחו להפוך אותה למשותפת – לכם וללקוחות שהגיעו בעקבות כך.
אז מה עוד נותר?
שבו, כתבו את עמדתכם, ודאו שהיא עומדת בתנאים שהוצגו במאמר הקודם, ודאגו לפרסם אותה. הלקוחות שלכם מחכים לקבל מכם קצת תחושת שליחות.
עשיתם זאת? שתפו אותנו בתגובות.