כמה פשוט היה לחסוך כסף כשהיינו ילדים, נכון?
לימדו אותנו להציב קופת חסכון על אדן החלון ולהשליך לתוכה מטבעות, כדי שבבוא היום נפתח אותה ונגלה הון. חלקנו הצליח יותר וחלקנו פחות.
אבל היום זה קצת יותר מורכב. עדיין נחמד לחסוך שקל לשקל, אך לפעמים עדיף פשוט לקצץ בהוצאות כדי להשאיר נתח גדול יותר מהתקציב המשפחתי פנוי.
לפני שנתחיל חשוב לזכור, זה מאוד משמח שהטכנולוגיה עוזרת לנו לחסוך, אבל לרוב חסכון לבדו לא יספיק. לכן, אם אנחנו רוצים להגיע לתחושה של רווחה כלכלית, עלינו ראשית כל להגדיל את מקורות ההכנסה. באתר תוכלו למצוא שפע של הצעות מעשיות ויצירתיות להגדלת ההכנסה.
אבל אם כבר בהוצאות עסקינן, בואו נדבר על אפליקציות שיעזרו לכם לחסוך. יש בידינו כלי מדהים שמציע פתרונות כל כך רבים, נסו להוציא מהמכשיר שלכם כמה שיותר. והנה היא, הרשימה:
MySupermarket
היא אפליקציה ידידותית שמאפשרת לכם להקליד איזה מוצר אתם מחפשים ובאיזו חנות ולהשוות מחירים של אותו מוצר בחנות. יעיל במיוחד כאשר מחפשים מוצרים כלליים ולא משנה לנו של איזה מותג. אם אתם דבקים במותג מסוים, תוכלו להשוות אותו בקלות בין הרשתות המובילות.
לדוגמה – בהקלדת “קפה שחור”, התקבלה רשימה של 27 מוצרים בגדלים שונים ושל חברות שונות.
ניתן לסנן את הרשימה על פי מחיר, מותג, פופולריות או מבצע.
AddIt
כולנו מכירים את החוק שאומר “לא הולכים לקניות רעבים”. באותה קטגוריית חוקים, קיים החוק “לא נכנסים לסופר בלי רשימת קניות”. כאשר יש רשימת קניות, קונים מה שצריך ולא מה שרואים. בנוסף, לא שוכחים דברים חיוניים אותם נצטרך להשלים באמצע הלילה בפיצוציה הקרובה, דבר שיעלה הרבה יותר. כיוון שלפתק עליו רשמנו מה צריך לקנות, יש נטייה מדאיגה להישאר בבית, נחלצת לעזרתנו הרשימה שתמיד איתנו. אפליקציית אד-איט מציעה לנו לחלוק רשימה משותפת עם שאר בני הבית, כל אחד יכול להוסיף ולהסיר כך שתמיד נזכור מה חסר.
payz
חברי מועדון? אם גם אתם מצטרפים למועדוני הלקוחות של הרשתות הגדולות וגם אתם לא זוכרים לשלוף אותם ברגע הנכון או לתכנן את הקניות שלכם בהתאם לכרטיסים שברשותכם. האפליקציה הזו תעשה לכם סדר. מקלידים את שם כרטיס המועדון ומקבלים את רשימת ההטבות המעודכנת. כיוון שישנם כרטיסים שמציעים הטבות משתלמות במיוחד, האפליקציה יכולה לחסוך לכם לא מעט.
קישור להורדת האפליקציה
אגורה
יוזמה חברתית נהדרת שפועלת על פי העיקרון “זבל של אדם אחד הוא אוצר לאחר”. אנשים מפרסמים דברים שהם לא צריכים ואתם רק צריכים לגשת ולאסוף. נכון, יש מי שנרתע משימוש במוצרים שהם יד שנייה ולכן חשוב לזכור: ראשית זה יכול לחסוך המון, המון כסף – בעיקר על מוצרים זמניים כמו ריהוט לדירות שכורות או מוצרים לילדים שגדלים בקצב מסחרר. שנית, אם תחשבו על זה, זו לא הפעם הראשונה שאתם משתמשים בריהוט או כלי אוכל שמישהו אחר השתמש לפנינו. כולנו אכלנו פעם במסעדה או לנו בבית מלון, נכון? אז אין כל סיבה שתחששו להשתמש במוצרים שאחרים סיימו להשתמש בהם. זה אפילו טוב לסביבה.
נעבור להוצאות אחרות בהן אנחנו מרגישים ש“אין ברירה – ככה זה עולה” אז הנה אפליקציות שיעזרו לכם לחסוך גם בהוצאות הדלק, החניה והתיקונים:
FullTank
אפליקציה שפועלת על פי מיקום ומאתרת עבורכם את תחנת הדלק שמציעה את המחיר הנמוך ביותר לליטר בסביבה. מי שרוצה יכול גם לעקוב אחרי החיסכון המצטבר. נחמד לבדוק בסוף החודש כמה חסכנו.
Polly
מי לא היה רוצה פיה שתשב לו הכתף ותעניק סיוע מעת לעת? אפליקציית פולי מכנה את עצמה “פיית החניה שלך” והיא מסייעת לכם למצוא חניה בחניונים מורשים ובחניות פנויות כך שלא תצטרכו (חלילה) לחנות במקום אסור ולשלם קנסות מיותרים.
iFixit
אוף! המחשב לא זז! מה עושים? קוראים לטכנאי ומשלמים ביוקר על שעת ביקור ואח”כ גם על ניקוי המחשב. נכון, ישנן פעולות שכדאי שרק בעלי מקצוע יעשו אבל, ישנן תקלות רבות שאנחנו יכולים ללמוד לעשות לבד. גם נחסוך מאות שקלים וגם נשפר את תחושת המסוגלות שלנו. שווה, לא? האפליקציה תלמד אתכם למשל: כיצד לתקן מסך שבור בטלפון, איך להחליף שמן באוטו, כיצד לשדרג כונן בלפטופ ודברים רבים נוספים.
ואחרי כל אלו, הדבר החשוב ביותר אולי הוא ניהול ההוצאות. כמה הוצאתם החודש על דלק? וכמה על קניות? כאשר אנחנו יודעים כמה הוצאנו ואיפה, יש לנו היכולת לנתח ולהבין איפה כדאי לצמצם. לשם כך באה האפליקציה הבאה:
רישום הוצאות
ככל שתעקבו בצורה מסודרת יותר אחר ההוצאות שלכם, תוכלו להגדיל את השליטה במאזן החודשי. האפליקציה מציעה לכם אפשרות לעדכן את המידע ישירות לאפליקציה בכל רגע ובכל מקום בו תהיו, וכשתגיעו הביתה – המידע יחכה לכם גם במחשב האישי שלכם.
כמובן שישנן אפליקציות נוספות בתחומים המוזכרים וגם אפליקציות שיעזרו לכם: למצוא טיסות בזול, לאתר חדרי מלון בהנחות ענקיות, לחשב את נסיעות העבודה מסך הנסיעות החודשיות, למכור שוברי זיכוי שאתם לא צריכים ועוד ועוד. הטכנולוגיה כבר פה, רק צריך לנצל אותה לטובתנו.
אז, באיזה סעיף אתם מתכננים לחסוך החודש? שתפו אותנו, ואם אתם מכירים אפליקציות נוספות שעוזרות לכם לחסוך כסף באופן קבוע נשמח להוסיף אותן למאגר. ספרו לנו עליהן בתגובות.